Äly hoi, älä jätä!

Ilmankos äly niin kallista on, kun sitä aina tarvitaan!

Tämä sananlasku nousi tänään esille, sillä olen jo pitkään miettinyt vähän samaa. Joskus haluaisin myös huutaa, että Äly hoi, älä jätä!

Tämä tulee usein esille silloin, kun ihmiset ovat jämähtäneet joihinkin ajatuskuvioihin ja ohjailevat myös muita sen mukaan, vaikka monet asiat ovat jo muuttuneet menneiden vuosien aikana. Niin nämä ihmiset edelleen kohtelevat esim. erilaisia nuoria siten, että heitä pitää ylisuojella kaikelta sekä kieltävät jopa sellaiset asiat, jotka ovat loppujen lopuksi avuksi, kunhan nuoret ensin saisivat oikeanlaisen ohjauksen ja heille kerrottaisiin rehellisesti ja selkokielellä kaikki vaarat ja riskit.

Tällöin nuorilla olisi ihan erilaiset mahdollisuudet itsenäisempään elämään sekä he pystyisivät tekemään järkeviä päätöksiä omasta elämästään. Heille pitää antaa vain mahdollisuus siihen eikä heti kielletä, kun ei ymmärretä heidän ajatuksiaan tai halujaan tai kun itse pelkäämme jotakin, joka on ristiriidassa meidän omien jämähtäneiden ajatusten kanssa.

Ilman siipiä ei lintukaan voi lentää, joten ei revitä irti näitä heiveröisiä siivenalkuja, joita erilaisilla nuorilla on jo kasvanut, ohjatkaamme ne vain oikeaan suuntaan, jotta siivistä tulee voimakkaat ja kantavat.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s